Onze opleidingen

Micro-credentials > Veelgestelde vragen Micro-credentials

Heb je een diploma nodig om in te schrijven?

Dat hangt af van micro-credential tot micro-credential. Je vindt dit terug in de studiefiche van het vak onder 'creditcontractvoorwaarde'. De verschillende mogelijkheden zijn:

  • De toegang tot dit opleidingsonderdeel via creditcontract is open: de student houdt zelf rekening met voorkennis uitgedrukt in begincompetenties.
  • Toelating tot dit opleidingsonderdeel via creditcontract is mogelijk mits gunstige beoordeling van de competenties.

Zijn de lesuren te combineren met werk en privéleven?

Meestal worden de lessen gegeven gedurende enkele uren verspreid over één semester of één academiejaar. Als er voor een bepaalde opleiding verplichte aanwezigheid is, zal dat op voorhand duidelijk gecommuniceerd worden. Zo kan je zelf de inschatting maken of het combineerbaar is.

De lessen vinden overdag plaats en er worden standaard geen lesopnames voorzien. Indien er opnames en/of extra tools voorhanden zijn, wordt dit in de toelichting van de micro-credential gemeld.

Verdere info nodig?

Tot wanneer kan ik inschrijven voor een micro-credential?

  • De reguliere inschrijvingen voor een eerstesemester micro-credential lopen tot 30 september. 
  • Vanaf 15 november is inschrijven voor een eerstesemesteropleiding niet meer mogelijk.
  • Voor een tweedesemestervak en een jaarvak kun je inschrijven t/m de laatste dag van februari.
  • Vanaf 1 maart is inschrijven onmogelijk.

Wanneer gaan de lessen door?

Het lessenrooster voor het eerste semester wordt bekend gemaakt op het einde van de zomer. Vanaf eind september staat het volledige lessenrooster online. 

Je kan het lessenrooster raadplegen in de studiekiezer> je gekozen opleiding> programma.

Wanneer gaan de examens door?

Deze info je terug in de academische kalender.

Waar kan ik terecht met verdere vragen?

Voor verdere vragen over het opnemen van een micro-credential aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde: traject.eb@ugent.be

Kan ik meerdere micro-credentials in hetzelfde academiejaar volgen?

Jazeker! Je kan micro-credentials eindeloos combineren en stapelen, in functie van jouw noden en interesses.

Hoeveel kost het om een micro-credential te volgen?

De micro-credentials volgen over het algemeen het reguliere studiegeld zoals voor bachelor- en masteropleidingen, dat per studiepunt berekend wordt. Hoe meer studiepunten een opleiding telt, hoe hoger de kostprijs.

Studiegeld micro-credential 2024-2025

Het studiegeld voor deze opleidingen bestaat uit een bedrag per studiepunt + een bijzonder studiegeld voor de opleiding.

Er is geen beurstarief mogelijk.

Een overzicht van de studiegelden per micro-credential vind je hier.

Wat als ik meerdere micro-credentials volg?

  • Indien je ingeschreven bent voor meerdere micro-credentials in hetzelfde academiejaar, dan worden alle studiepunten samengeteld en betaal je slechts éénmaal het vast bedrag.
  • Indien je zowel ingeschreven bent voor één of meerdere micro-credentials en één of meer vakken in creditcontract aan dezelfde faculteit in hetzelfde academiejaar, betaal je slechts éénmaal het vast bedrag.

De FEB Academy zal de vaste administratieve kost (288 euro voor academiejaar 2024-2025) op je factuur in mindering brengen. Deze korting zal echter pas in het nieuw betaalverzoek in december of midden maart voor vakken 2e semester verwerkt worden. Vakken in creditcontract kunnen door de student namelijk nog gewijzigd of stopgezet worden, voor het eerste semester tot eind november en voor het 2e semester tot 15 maart. Initieel zal je dus zowel voor de micro-credential als de vakken opgenomen in creditcontract het vast bedrag aangerekend worden. Het aangepast betaalverzoek met de korting voor het vast bedrag wordt, na controle van je definitieve inschrijving via creditcontract, samen met het betaalverzoek voor de studiepunten verwerkt. Er volgt dan een nieuw betalingsverzoek met het resterend aangepast bedrag of een terugbetaling.

Wat als mijn werkgever mijn opleiding financiert?

Een betalingsverzoek is altijd gericht aan de student.

Adresgegevens kunnen niet worden gewijzigd of toegevoegd op het betalingsverzoek. Indien je firma of werkgever het studiegeld wenst te betalen dan kan dit rechtstreeks met de gegevens die vermeld worden op het betalingsverzoek. Je kan ook zelf de betaling in orde brengen en daarna een betaalbewijs opvragen via studiegeld@ugent.be. Dit betaalbewijs kan je dan inbrengen als onkostennota.

Ter info: er is geen BTW verrekend in het studiegeld; het vermelden van een BTW nummer is dus niet nodig

Betaalbewijs

Wil je een bewijs van betaling dan kan je mailen naar studiegeld@ugent.be.

Betaalbewijzen kunnen worden gemaild op één van volgende vaste tijdsstippen (eerste week december, midden maart, eerste week mei en eerste week juni) en dit nadat aan het definitief te betalen studiegeld werd voldaan.

Vermeld zeker je studentennummer en het academiejaar.

Bij een betalingsachterstand kan je onder meer niet herinschrijven noch je diploma, creditbewijzen en/of getuigschriften ontvangen.

Voor al je verdere vragen i.v.m. studiegeld kan je terecht op: Studiegeld — Studentenportaal — Universiteit Gent

Geen resultaten gevonden voor deze categorie.