Masterclass Accounting Education: NABO voor leerkrachten SO

EB22_Everaert_NABO
Nederlands

Steunend op zowel rijke vakinhoudelijke, als vakdidactische kennis werd er een nieuwe aanpak boekhoudonderricht (NABO) ontwikkeld om leerlingen te laten kennis maken met boekhouden, en zo op een efficiënte en aangename manier inzicht te verwerven in de jaarrekening van een onderneming.

De nieuwe aanpak vertrekt hierbij uit onderstaande basispijlers:

• De methode start vanuit het globale beeld en de brede context om pas later de technieken aan te leren. Dit om meer inzicht in het ruimere kader te verwerven.
  • We starten vanuit het ondernemerschap en introduceren het boekhouden aan de hand van beslissingen in een onderneming, zodat leerlingen de impact zien van de beslissing op de ‘gezondheid’ van de onderneming.
  • Het finale doel is meer inzicht te verwerven en minder nadruk te leggen op het van buiten leren. (= het “diepere” leren)
  • “Learning by doing” eerder dan “learning by watching”
  • We vertrekken vanuit de interesses en leefwereld van de jongeren.

In de afgelopen jaren werd de methode uitgebreid onderzocht en aangepast aan het secundair onderwijs. Tijdens deze tweedaagse opleiding maakt u als leerkracht kennis met deze nieuwe aanpak. Als leerkracht wordt u ondergedompeld in concrete lessituaties en kan u zelf de nieuwe methode ervaren. We gidsen u doorheen de verschillende stappen en bieden veel ondersteunend materiaal aan: handboek voor de leerlingen, didactische leidraad voor de leerkracht, uitgewerkte oefeningen, toetsen en taken, beeldmateriaal, spelen,… Dit volledige lessenpakket wordt na de opleiding ter beschikking gesteld. Na deze opleiding kan u als leerkracht genieten van een verdere persoonlijke begeleiding, wanneer u de methode zelf toepast in uw eigen klas. Daarnaast zetten we tijdens deze opleiding in op de vorming van een NABO-Community, om o.a. een mogelijke uitwisseling van lesmateriaal tussen de deelnemende leerkrachten te faciliteren.

Voor wie?

Leerkrachten (bedrijfs-)economie uit het secundair onderwijs.

Praktisch?

De opleiding wordt georganiseerd over 2 volledige dagen: 24 en 25 augustus 2022. De deelnamekost bedraagt € 300,00 (vrijgesteld van BTW) per persoon. Dit betreft een niet-residentiële opleiding. De opleiding zal normaliter doorgaan in de gebouwen van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Meer info?

Meer info over het NABO-onderzoeksproject via: www.accountingeducation.ugent.be

Contactgegevens: nabo@ugent.be

De officiële inschrijvingen voor de opleiding zijn momenteel opgestart.

Voor deze opleiding werken we met een systeem van voorinschrijvingen waarbij we een wachtlijst aanleggen. Indien twee of meer leerkrachten van eenzelfde school zich inschrijven wordt een kortingscode toegekend t.w.v. € 20 aan elke individuele leerkracht.

Na ontvangst en verwerking van je voorinschrijving registreren we je op de wachtlijst waarna we je contacteren voor je definitieve inschrijving.

Voorinschrijven voor deze opleiding kan je hier.

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

Masterclass Accounting Education: NABO voor leerkrachten SO

Inclusief koffiepauzes en lunch.

Meer info over het NABO-onderzoeksproject via: www.accountingeducation.ugent.be

Contactgegevens: nabo@ugent.be

Toelatingsvoorwaarden

Leerkrachten (bedrijfs-)economie uit het secundair onderwijs.

Opmerkingen

Momenteel staan de inschrijvingen voor dit opleidingsonderdeel open. Via het systeem van voorinschrijvingen kan je je nog steeds registreren op de wachtlijst. Op die manier kunnen leerkrachten van eenzelfde school een kortingscode bekomen.

Voorinschrijven voor deze opleiding kan je hier.

€ 300,00
Eventuele kortingsprijs afh. van uw profiel (zie winkelmandje)